News, Updates, Articles, Announces and Topics for subjects i care about!
Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010
Compiz experimental addons
The original Greek article is at: http://kigka.blogspot.com/2010/11/compiz.html
Stars, fire, snow, more beautiful cube embossed desktop, snap windows and a bunch of others, to write them, it will not tell you anything until you see them live!
It's a new version of Compiz, which is still experimental and therefore
not yet available in the repositories (PPA) of Ubuntu.
However they work flawlessly and there is nothing that prevents us from
having them now!:
Follow step-by-step instructions below carefully.
Do not deviate and not miss anything if you want to install correctly:
Open a terminal (Menu> Utilities> Terminal) and then copy-paste,
one by one the following commands, pressing Enter after each:
sudo apt-get install compiz-fusion-bcop compizconfig-settings-manager compiz-dev build-essential libtool libglu1-mesa-dev libxss-dev libcairo2-dev git-core
cd && git clone git://anongit.compiz.org/users/soreau/scripts compizexperimental
cd compizexperimental/
chmod +x compiz-addons
./compiz-addons
Now we get to the point where you are being asked for each one of the effects
if you want to install.
You would press i to install them all
(Why not also do it in the first place?)
The process will repeat it self a dozen times.
Just finish and it then you click open the Terminal
and restart Compiz from there, with the command:
compiz --replace
Don't forget that these are still experimental.
So, quite unlikely in some cases not working properly.
On the afternoon that we had tried it on 4 different machines,
with Ubuntu 10.10, 10.04 and Mint 10. But all 32b.
All worked perfectly and no one experienced any crashes
counting that the test we put it to was to run multiple effects simultaneously.
After you go: Menu> System> Preferences> Compiz,
open, try the new effects, create shortcuts that you want for each.
Wants some search because frankly they are alot.
IF THERE IS ANY PROBLEM:
But if something does not go well and you want to uninstall
enter into a terminal the following two commands:
cd ~/compizexperimental
./compiz-addons uninstall all
Restart compiz by typing in a terminal again:
compiz --replace
and it will revert to your old settings and effects.
---- The Greek article ends Here. ----
ALSO i have tested it on my Athlon 64 3500+ processor with ubuntu 10.04.1 LTS 64bit
and i had no problems at all. Everything worked just FINE! ;-) Enjoy ;-)
Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010
Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010
Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010
MSN on empathy issues fixed AGAIN!
The issue is i noticed 5 minutes ago that my MSN cannot loggin with empathy AGAIN! so i switched it back to how the setting was before and now i am back to msn again. Probably they are testing something or i don't know.. :-)
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Let's PROVE to the world that !GNU !Linux users are MORE than 1%
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010
Empathy MSN error fixed
sudo pico /usr/share/pyshared/papyon/service/description/SingleSignOn/RequestMultipleSecurityTokens.pyand you change this line
CONTACTS = (“contacts.msn.com“,”?fs=1&id=24000&kv=7&rn=93S9SWWw&tw=0&ver=2.1.6000.1″)
CONTACTS = (“contacts.msn.com“, “MBI”)
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010
Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010
Help validate that there are more linux computers in this world than they think they are
Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat Release Candidate Arrived!
Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010
Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010
Μακεδονία
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010
Μετά το Μακεδονικό και το Κυπριακό....Ντου απο παντού!
Η Αθήνα εναρμονίζεται με τις φιλοτουρκικές θέσεις Χριστόφια
Ταξίδι αστραπή του Δρούτσα στην Κύπρο για να στηρίξει την επιστροφή στο Σχέδιο Ανάν μέσο του περιουσιακού
Διαβάστε περισσότερα
Ταξίδι αστραπή πραγματοποίησε στην Κύπρο ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας με την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη Μεγαλόνησο είχε επαφές με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για να συζητήσουν τις τελευταίας εξελίξεις στο Κυπριακό, και μάλιστα σε δύο επίπεδα.
ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ Το πρώτο είναι το πακέτο του κύπριου προέδρου για την επιτάχυνση των συνομιλιών που προνοεί:
α) Την επιστροφή της πολης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα την λειτουργία του λιμανιού της πολης και το άνοιγμα νέων παγωμένων τουρκικών ενταξιακών κεφαλαίων
β) Τη διεθνή διάσκεψη η οποία θα συγκλιθεί εφόσον βρίσκονται σε ακτίνα συμφωνίας οι εσωτερικές πτυχές και σε αυτήν θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων
γ) Το περιουσιακό, το οποίο ο πρόεδρος θέλει να συνδεθεί με το θέμα των εποίκων και το εδαφικό
ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ
Το δεύτερο επίπεδο αφορά τις συνομιλίες και ειδικότερα το ζήτημα του περιουσιακού, επι του οποίου και οι δύο πλευρές, και οι Ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι, έχουν καταθέσει προτάσεις. Οι προτάσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς παραπέμπουν στο Σχέδιο Ανάν, αν δεν είναι χειρότερες απο εκείνο, και ταυτοχρόνως είναι εναρμονισμένες με την τουρκική αρχή περί διζωνικότητας. Δηλαδή στον βορρά, στο τουρκοκυπριακό συνιστών κράτος, οι τούρκοι θα έχουν πλειοψηφία και επι του πληθυσμού και επι του εδάφους!!! Άρα διχοτόμηση στη βάση δύο κρατών. Οι εισηγήσεις είναι περίπλοκες και παρουσιάζουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
1. Δεν κατοχυρώνουν τα ατομικά δικαιώματα, και ειδικότερα της ιδιοκτησίας στους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες.
2. Προνοούν ακόμα και την πλήρη απώλεια της ιδιοκτησίας των Ελληνοκυπρίων εάν σε πέντε χρόνια δεν ενδιαφερθούν για το πως θα ρυθμίσουν την περιουσία τους.
3. Δεν έχει επακριβώς διευκρινιστεί που θα βρεθούν τα χρήματα για όσους θελήσουν να αποζημιωθούν. Οι εισηγήσεις μάλλον δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε να σηκώσουν το βάρος του κόστους οι Ελληνοκύπριοι.
4. Οι διαρυθμίσεις γίνονται κατά τρόπον ώστε οι Ελληνοκύπριοι να μην επιστρέψουν στον βορρά.
Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΖΩΝΙΚΗ
Ο κ. Δρούτσας είπε ότι στηρίζει, όπως και η Ελληνική κυβέρνηση τις προτάσεις του κύπριου προέδρου, οι οποίες είναι εναρμονισμένες με το γράμμα και το πνεύμα του Σχεδίου Ανάν, το οποίο υπηρέτησε πιστά. Ο κ. Δρούτσας δημοσίως δήλωσε ότι ο λόγος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει βαρύνουσα σημασία και ότι η Ελλάδα στηρίζει την πολιτική Χριστόφια, η οποία όμως όχι μόνο δεν αποδίδει καρπούς, αλλά, όπως δείχνουν τα πράγματα, εναρμονίζεται με την τουρκική ερμηνεία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, που θέλει τους τούρκους να έχουν στο βορρά πλειοψηφία επί του πληθυσμού και επι του εδάφους.
Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΛΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΩΛΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Η Αλήθεια χωρίς αναισθητικό
Εάν δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε (εμπαίζοντες και αυτοεμπαιζόμενοι) αλλά αντιθέτως να δούμε και να πούμε καθαρά τα πράγματα "με το ονομά τους", τότε: Υπο τις σημερινές συνθήκες και με τους όρους τους οποίους τα ισοζύγια διαμορφώνουν, λύση του Κυπριακού στο δυνάμει ορατό μέλλον δεν διαφαίνεται. Και δεν διαφαίνεται γιατί:
Πρώτον: Γιατί όσον αφορά την κατοχική δύναμη, ουδείς την πιέζει, τουλάχιστον σε βαθμό που να την πειθαναγκάσει σε συμβιβασμούς τέτοιους οι οποίοι θα αναιρούσαν τις δικές της προτιμησιακές προδιαγραφές, οι οποίες διέπονται σαφώς απο δυναμικές συνομοσπονδίας ή στην καλύτερη περίπτωση, κινούνται στις παρυφές της.
Δεύτερον: Γιατί όσον αφορά εμάς (και παρόλη την επικίνδυνη διολίσθηση θέσεων που μας οδήγησε στην αποδοχή μεγάλου μέρους των τετελεσμένων), δεν υπάρχουν οι συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν, αναστρέφοντας πορεία, να αποποιηθούμε όσα εκχωρήσαμε και να υιοθετήσουμε τακτική μείζονος αντικατοχικής αντιστάσεως. Είτε, αντιθέτως, να προχωρήσουμε σε ακόμα οδυνηρότερες υποχωρήσεις και αποδοχή τουρκικών απαιτήσεων.
Οι όποιες απαιτήσεις, όπως συνεχώς και επιμόνως διατυπώνονται απο την κατοχική πλευρά, συνιστούν δυνάμει όρους παραδόσεως. Με αποδοχή συστήματος δύο κρατικών κυριαρχιών, που θα συναποβούν, δια συγκεκριμένων διαδικασιών, οι άξονες ενός συστήματος με ισότιμη νομή των εξουσιών (εκ' περιτροπής Προεδρία, κλπ) και θα οδηγήσουν σε εξ' αδιαιρέτου γεωπολιτικό μερισμό της νέας οντότητος που θα ανακύψει απο τον συμβιβασμό.
Εαν λοιπόν δεν υπάρξουν άρδην αλλαγές στις σημερινές στρατηγικές ισορροπίες που αφορούν την περιοχή μας (τέτοιες που να αναιρούν εκείνα που παρέχουν στην Τουρκία πλεονεκτήματα περιφερειακής δύναμης) και εάν δεν εκδηλωθούν διαφοροποιήσεις συμφερόντων που να οδηγούν μεγάλα κέντρα ισχύος και αποφάσεων να ασκήσουν πραγματικές πιέσεις στην Άγκυρα και τέλος εάν εμείς συνεχίσουμε αρνούμενοι παραπέρα συμβιβασμούς, τότε η μόνη προβλεπτή λύση θα προέλθει εκ' των πραγμάτων δια της μη λύσεως!
Αυτό να μην θεωρηθεί ούτε διαλεκτική παραδοξολογία, ούτε αφελές λογοπαίγνιο. Εαν δεν υπάρξει επώδυνη λύση, τότε η de facto γεωπολιτική διαίρεση θα εμπεδωθεί. Ενώ συν τω χρόνω θα εκδηλωθούν φύσει νομιμοποιητικές δυναμικές όσον αφορά την κατοχική παρανομία. Με βαθμιαία και σιωπηρή μεν, αλλά σταθερή και μη αναστρέψιμη αναγνώριση των κατοχικών παραγώγων απο τρίτους. Με αποτέλεσμα: Το τουρκικό στρατηγικό προγεφύρωμα - γιατί περί αυτού πρόκειται - να αναβαθμισθεί σταθεροποιούμενο πολιτικά και θεσμικά. Η de facto δηλαδή κατάσταση των πραγμάτων, θα αποκτήσει δυνάμει προοπτική de jure αποδοχής.
Αυτά συναπορρέουν, όχι απο μίαν υποκειμενική συλλογιστική, αλλά απο αδήριτες διαδικασίες, όπως τις προϋπολογίζει αυτονοήτως η στυγνή λογική. Εκτός και αν υπεισέλθουν αστάθμητοι παράγοντες. Κάτι που βεβαίως, ενώ δεν μπορεί λογικά να αποκλεισθεί, εντούτοις δεν είναι δυνατό να αποτελέσει ρεαλιστική αντιστήριξη δικήας τελεσφόρου αποτρεπτικής πολτικής. Γιατί τέτοια πολιτική δεν μπορεί να προέρχεται απο ευκταία, ούτε και να στηρίζεται στα επιθυμητά.
Υπο το φως αυτών των έωλων πραγματικοτήτων και των προοπτικών που διαφαίνονται, η δική μας πλευρά, εαν θέλει να μην παραμείνει αιωρούμενη και να εξαντλείται σε ανωφελείς και αφελείς παλινδρομήσεις, οφείλει να ανασυνταχθεί. Και εγκαταλείποντας εσωστρέφειες που την περισπούν και αγκυλώσεις που την αποδυναμώνουν και την αποδομούν να καταλήξει σε συγκεκριμένους σχεδιασμούς. Για το έσχατο σημείο που μπορεί να διασκελίσει προκειμένου να επιτύχει έναν ιστορικό συμβιβασμό.
Προσδιορίζοντας επομένως εκείνα που με τίποτα και έναντι ουδενός δεν θα αποποιηθεί. Κόκκινες δηλαδή γραμμές. Ή καλύτερα τα sine qua non. Διαμορφώνοντας ταυτοχρόνως καθαρή πολιτική λύσεως. Με συμβιβασμός που να διασφαλίζει την ιστορική συνέχεια του Κυπριακού Ελληνισμού στην φυσική του γεωγραφία. Και η οποία να υποθεμελιώνεται σε λειτουργική ενότητα και να αποτελεί παράγωγο της ευρύτερης δυνατής εθνικής συναινέσεως. Διαφορετικά θα κλάψωμεν επι ερειπίων....
Τα παραπάνω είναι άρθρα απο την εφημερίδα "Το Παρόν".
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
Η FSF ανταποκρίνεται στην μήνυση Oracle κατά Google και την απειλή των πατεντών λογισμικού.
Όπως μπορεί πιθανόν να έχετε ακούσει, η Oracle κατέθεσε αγωγή εναντίον της Google, υποστηρίζοντας ότι το Android παραβιάζει ορισμένες από τις πατέντες της Java που σχετίζονται με τα πνευματικά δικαιώματα. Πολύ λίγες είναι διαθέσιμες οι πληροφορίες σχετικά με την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Εμείς θα μάθουμε περισσότερα όσο προχωρεί η υπόθεση. Αλλά κανείς δεν αξίζει να είναι το θύμα της επίθεσης στην ευρεσιτεχνία λογισμικού, και η Oracle είναι λάθος να χρησιμοποιεί τις πατέντες της για να επιτεθεί στο Android.
Αν και πήρε περισσότερο χρόνο από ό, τι ήθελαν, στην Sun Microsystems τελικά έκαναν το σωστό πράγμα με την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού, όταν κυκλοφόρησε η Java υπό την GPL (General Public License), το 2006.Η Java ήταν από καιρό μια δημοφιλή γλώσσα προγραμματισμού, και ήμασταν αισιόδοξοι ότι η αλλαγή αυτή θα την καταστήσει ως μια γλώσσα με πρώτης τάξεως υποστήριξη απο την κοινότητα του ελεύθερου λογισμικού.
Τώρα η αγωγή της Oracle απειλεί να ανατρέψει όλα τα καλά που έχει δημιουργήσει. Οι προγραμματιστές της Java θα εκδιώκονται, αν τελικά νικήσουν, αν το χρησιμοποιούν με όποιο τρόπο η Oracle δεν θα επιθυμεί. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του ελεύθερου λογισμικού είναι ότι επιτρέπει σε προγράμματα να συνδυαστούν με τρόπους που κανένας, από την αρχική εκδοχή, προγραμματιστής θα είχε προβλέψει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κάτι νέο και συναρπαστικό. Η Oracle με αυτή της την κίνηση σηματοδοτεί στον κόσμο ότι έχει την πρόθεση να περιορίσει την ικανότητα του καθενός να το κάνει αυτό με την Java, και αυτό είναι αδικαιολόγητο.
Δυστυχώς, η Google δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το πρόβλημα αυτό παρά μόνο μετά την αγωγή που έχει κατατεθεί. Η εταιρεία ακόμη δεν έχει λάβει σαφή θέση ή δράση ενάντια στις πατέντες λογισμικού . Και θα μπορούσαν να αποφευχθούν όλα αυτά με την οικοδόμηση του Android στην κορυφή του IcedTea , μία -GPL καλυπτόμενη- εφαρμογή Java που βασίζονται στο αρχικό κώδικα της Sun, αντί ενός ανεξάρτητου στο πλαίσιο του Apache License. Η GPL έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ελευθερία του καθενός-από τον κάθε μεμονωμένο χρήστη, μέχρι τις μεγαλύτερες εταιρείες-και θα μπορούσε να έχει δώσει μια ισχυρή άμυνα εναντίον της επίθεσης της Oracle. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ότι η Google φαίνεται να αποφεύγει να προστατευθεί για την -ευκολότερη για το Android- ιδιόκτητη ανάπτυξη λογισμικού.
Αλλά όλα αυτά δεν δικαιολογούν την συμπεριφορά της Oracle. Μια επιθετική αγωγή επί παράβασης για τις πατέντες λογισμικού είναι μια σαφής επίθεση κατά της ελευθερίας του οποιουδήποτε να χρησιμοποιήσει, τμήμα της, να τροποποιήσει και να αναδιανείμει το λογισμικό ως ελεύθερο και ως δικαίωμα που ο καθένας πρέπει πάντα να έχει. Η Oracle επιδιώκει τώρα να λάβει τα εν λόγω δικαιώματα, όχι μόνο από την Google, αλλά και από όλους τους χρήστες του Android.
Σε τελική ανάλυση, η απόφαση για την αντίδραση ανήκει πρωταρχικά στην Google. Το ΙΕΛ (FSF = Free Software Foundation) ενθαρρύνει την Google για την καταπολέμηση των ισχυρισμών της Oracle, και να πάρει μια ηθική στάση έναντι όλων των πατέντων λογισμικού.
Original article by:
Brett Smith
License Compliance Engineer
Free Software Foundation
Published at: http://www.fsf.org/news/oracle-v-google
Translated mostly by Papageorgiou Dimitrios (aka Manon Korben Lopbox) in Greek for Greek readers without modifying the content, meaning, part or all. With respects to the author, passing on the message.
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010
Dual Screens
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010
Zorin 3 - A great Linux distro for newbies
http://www.dedoimedo.com/computers/zorin.html
2010 RF12: A second asteroid will buzz the Earth today
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010
Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
My comment on the "Ubuntu to go Multitouch" article
My comment on the Ubuntu on tablets article.
Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
Microsoft Can’t Compete in Phones, Wants to Control Linux Phones Instead | Techrights
Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010
Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010
Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010
Τρίτη 20 Ιουλίου 2010
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010
Chrome OS
I use computers since 1997. Although i use ubuntu linux i will have to agree with dza because there are so many distros out there but i will have to agree with Dan too because to be honest back in 2003 i was using a windows machine as a desktop and a RedHat machine as a server but despite all the RedHat efforts to use it as a desktop computer too it failed and i am not speaking for my self only but for many network engineers here in Greece. Most of us really replaced our desktop computers from windows to linux with the ubuntu distro! The actual difference now between Chrome OS and all other OS is that nothing is stored in ur machine but on the Google "cloud" as they said. The blondie girl next door who browse the internet listen to songs and chat all day will fit pretty well on a Chrome OS. But that is all she is doing on a computer and with Chrome OS that is all she WILL be doing on a computer. I believe that ALL of us who have approximatly a Terra filled with private stuff (music, projects, apps, movies) will never use actually a Chrome OS machine because we will all need to have our OWN things in our OWN computer in our OWN disk. Also i don't think it is a matter of privacy more than a matter of usage because apps offered by a normal OS and not by Chrome OS are a daily need for users like me. Engineers.. web developers.. network engineers.. even the designer arround the corner who makes stickers in photoshop. Chrome OS will bring more people to the computer world but when they will decide to do the next step from just.. chatting and viewing articles they will use a normal os like windows or linux. Microsoft will stick to what they know best.. to make an OS stupid enough for the people who are afraid of linux and want more than just browse the web. Linux will be for the more experienced until a distro probably ubuntu will get so publicly known that will go side by side with windows. This is how it is and how it will be. As much as a user is getting more experience he will want more and Chrome OS offers only the beggining which is good for getting the world more computerised than it is today.
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010
Κυριακή 27 Ιουνίου 2010
Devil May Cry episode 1 Part 1/3
I believe everybody knows about the game named Devil May Cry but if don't it's ok. The anime series is awesome and all the episodes are in youtube for you to watch.
KARAS episode 1 part 1/3 english sub (HQ)
The best anime movement, design, effects everything is perfect, KARAS is the proud example for showing to the world that japan anime is the best ever. Enjoy KARAS
Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010
Τελικά τα windows 7 σκότωσαν το linux στην επιφάνεια εργασίας;
Πολλοι παρατηρητες απο μεγαλες εταιριες μεχρι και καθε blog για το linux ειδαμε τις τιμες και την αντιπάθεια των vista σαν την χρυση ευκαιρια για το linux να χωρεσει και να κλεψει ενα μεγαλο κοματι απο την desktop αγορα.
Θα είμαι καθαρος, μετά την εκδοση των vista αποφάσισα να χρησιμοποιησω linux και για το desktop μου αν και μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα linux μοναχα για τους servers μου. Το μηχανημα μου πνιγοταν απο την registry και απο τα προγραμματα που επρεπε να κανω καθε τρεις και λιγο update για να κανω μετά scan τον υπολογιστη μου με τις ωρες.. και για να καταληξω να βρω καθε φορα τουλαχιστον 2 – 3 trojan ασχετα αν το ειχα παντα ενημερομενο. Τελικά αφου αναγκαστηκα να λειπω καποιο διαστημα απο την .. κοινωνια οπως ολοι ξέρετε.. μολις επεστρεψα ..μου έδωσε ενας φιλος το cd των ubuntu 9.04. Και απο τότε δεν ανοιξα windows ξανα.. μεχρι που αναγκαστηκα να ξανα φυγω ακομα μια φορα απο την κοινωνια οπως ξερετε.. και μολις επεστρεψα.. με περιμενε ο ιδιος φιλος με ενα windows7 cd στο χερι. Παρόλα αυτα εγω πιστος.. και ακομα και μεχρι σημερα δεν αλλαξαν και πολυ τα πραγματα, χρησιμοποιω windows 7 για να “παιξω”, να θυμηθω τα παιδικα μου χρονια με το TractorDjStudio και να παιξω λιγο μουσικη οχι τιποτα παραπανω.. Για όλα τα αλλα ubuntu 10.04 Μου αρεσει η ευελιξια που μου δινει το linux .. το γεγονος οτι δεν θα αργησει ποτε να ανοιξει και την πλυθωρα ελευθερων προγραμμάτων για να κανω εγκατασταση με απλα ενα κλικ.
Τώρα ειμαι ενας φανατικός linuxας οπως λέγαμε παλια.. που πολυ δυσκολα θα ξαναγυρισω στα windows αν και αυτο με βάζει στην μειονοτητα των μειονοτητων. Θα έπρεπε ανθρωποι σαν και εμενα να επιμενουν ακομα να πεισουν ανθρωπους που ειναι χαρουμενοι με τα XP η Windows 7 τους, να αλλάξουν;
Η δυσκολια των vista για drivers και ασυμβατοτητες, επεσε πανω ακριβως στην περίοδο οπου οι developers αρχισαν να φευγουν σιγα σιγα απο την γραμμη εντολων και να αγαπουν το γραφικο περιβαλλον.
Μετά ηρθαν και τα netbooks. Η εμφανιση των μικρουλιδων ηταν μια ακομα ατυχη σύμπτωση για την Microsoft. Πανω απο ένα στα πεντε laptops που έχουν πουληθει σήμερα ειναι βασισμενο σε Atom όπως λέει η DisplaySearch Group. Και τα netbooks δεν τρέχουν vista. Οχι μόνο αυτο σημαινε οτι περισσοτεροι ανθρωποι λειτουργουν linux στα netbooks τους αλλα η θεωρια ηταν οτι οι ανθρωποι που θα γνωριζαν το linux ετσι θα ειχαν πιο μεγαλο ενδιαφερων για να εγκαταστησουν linux και στα desktops τους. Λεγεται οτι το ένα τριτο των netbooks που πουληθηκαν φετος δεν ειχαν windows. Παρόλα αυτα όμως στην microsoft δεν ύδρωσε το αυτακι τους. Ουτε καν ασχοληθηκαν με αυτο μιας και ειναι ολοι καταχαρουμενη με την σιγουρια που δινουν τα νουμερα που λενε οτι το 93% των χρηστων παραμενουν με την microsoft. Και δυστηχως τα νουμερα δειχνουν οτι αυτοι που τελικά αλλάζουν λειτουργικο συστημα δεν αλλάζουν σε linux αλλα αλλαζουν σε Apple. Αν οι ανθρωποι τελικα εγκαταλειψουν τα windows θα πάνε σε πιο ακριβό αντιπαλο και όχι στον δωρεαν!
Οι περισσοτερες απο τις σημερινες εφαρμογες και εφε που έχουν τα windows7 ειναι αυτες που οι Linux χρηστες τοσα χρόνια αναφεροντε. Προσαρμογη επιφανειας εργασιας ελεγχος για τα ανοιχτα παραθυρα.. μπαρα για την προεπισκοπηση, περισσοτερη ασφαλεια εναντιον ανεπιθυμητων προγραμματων.. όλα αυτα ειναι κομματια του κοσμου του linux εδω και πολυ καιρο. Μια απο τις βασικές διαφορες μεταξυ των ubuntu 8.04 και των Windows Vista ήταν οτι ενω οι χωροι απο οπου προέρχοντε ολα αυτα τα προγραμματα για το linux είναι τοσο διαφορετικοι κιομως ολα εδεναν τοσο όμορφα στην επιφανεια εργασιας και αρμονικα και εδειχναν περισσοτερο ενωμενα σε σχεση με ολα τα προεγκαστεστημενα προγραμματα που εφεραν μαζι τους τα vista που για να ειμαστε ειλικρινεις ολα εδειχναν ενα χαλι. Στα windows7 ομως όλα αυτα εχουν εξαφανιστει.. τα λιγοτερα κλικ για να κανεις οτιδηποτε δειχνουν σαν ενα καλοσωρισμα.
Απο την αλλη μερια ομως.. ολοι οσοι ελπιζαν στην πτωση της Microsoft και στην μαζικη υιοθετηση του Linux επειδη τα vista ηταν τοσο ανεπιθυμητα, πρεπει να κανουν στην ακρη τωρα. Αυτο δεν προκειτο ποτε να γινει επειδη οι περισσοτεροι χρηστες ηλεκτρονικων υπολογιστων δεν προκειται ποτε να αλλαξουν το λειτουργικο συστημα το οποιο ηρθε προεγκατεστημενο στον υπολογιστη τους. Είναι απλά πολυ μεγάλο ρισκο για αυτους.
Όπως είδαμε παλιοτερα όταν καταναλωτες τους δινεται να διαλεξουν ποιο λειτουργικο συστημα να έχουν τοτε ειναι πολυ ενθουσιασμενοι σε αυτη την επιλογη και στην εναλλακτικη λυση είδικα αν τους σωζει χρηματα, ομως το να αλλάξουν ενα λειτουργικο συστημα για χαρη ενος αλλου αυτο ειναι για τους λιγους γεναιους με την γνωση και τον χρονο στα χερια τους.
Το Linux χάνει έδαφος οσον αφορα τα παιχνιδια. Ενώ πολλοι θα αναφερθουν στις δυνατοτητες του WINE το οποιο επιτρεπει σε εφαρμογες για windows να τρεξουν στο linux πολυ λιγα νεα παιχνιδια θα πετυχουν “χρυση” κατασταση στις βασεις δεδομενων των προγραμματων που τελικα δουλευουν στο WINE. Δεν είναι απευθειας απο τα windows 7 αλλα όχι οτι δεν έχουν και καμια σχεση, ενα απο τα μεγαλυτερα προβληματα του WINE ειναι οτι με τιποτα δεν μπορει να τρεξει sophisticated online DRM σε μη οικειο συστημα. Αλλα υπαρχουν λιγοι εμφανεις λογοι να δοκιμασει κανεις το Linux τωρα, ειναι πολυ περισσοτεροι απο οτι παλιοτερα και στεκουν ακομα πιο πολυ.
Εντομεταξυ ευτυχως αυτα οι ανανεωσεις στα Windows 7 υπενθυμιζουν ακριβως αυτα που το Linux Desktop ήταν ΠΑΝΤΑ καλύτερο.
Manon's Radio ;-) box radio.
Once upon a time ago, on a domain called www.lordofpain.org which now is not mine, and on a machine called elli.irc.gr providing one of the 22 (back then) IRC GrNET servers my web radio (box radio) was hosted. Back then box radio was a part of the www.lordofpain.org site which hosted 4 websites of friends of mine about some irc channels and personal info. In now days i decided to reopen the box radio and finally it is back online, broadcasting to you live from my home :P So please you all .. double click on this --> http://korben.ath.forthnet.gr:8000/listen.pls and listen to trance.. progressive and what ever the server will be playing.. ;-)
Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010
My ubuntu desktop ;-)
At first it looked like this, which for me it was also beautiful and easy to use.. because i already had downloaded plenty of themes so.. even if i wanted to let somebody else (windows7 user) to use it.. i could just change the pixels size of the panel and with the DockbarX applet that changes the buttons on the panel from icon-text to icon only + quicklaunch so it would look more windows7 like and easy for windows user to use it.
Korben Lopbox Computers
Canonical: Ubuntu tablets due early 2011
Maverick Meerkat meets multitouch
By Rik Myslewski in San Francisco • Get more from this author
Posted in Operating Systems, 13th June 2010 04:30 GMT
Ubuntu-based tablets could hit the market as early as the first quarter of 2011, says a Canonical exec.
"The devices world is a really exciting space right now and we're really bullish on it," Canonical VP of alliances and OEM services told Network World.
Kenyon's comments jibe with what he told The Reg last month: that Canonical was prepping Unbuntu for in-car systems, tablets, set-top-boxes, and what Kenyon called "the digital home or something you carry around".
But you can wipe smartphones off that list: "We're not thinking about the phone base," Kenyon told us.
Kenyon said that the Ubuntu OS for tablets would be a slimmed-down Linux with a touch-screen interface, and the development is underway for on-screen keyboards and compatibility with multitouch drivers. In the tablet space, the Ubuntu OS will compete with Apple's iOS, Google's Android, and the Intel-Nokia-Novell mash-up, Meego.
Kenyon also told NW that Canonical has been deal-making with Freescale, TI and Marvell, and that it's working with Intel on power-management matters, presumably with attention being paid to that company's recently announced Moorestown platform, powered by its Atom Z6XX processors, formerly codenamed Lincroft.
Ubuntu-for-tablets will be a derivative of Ubuntu 10.10, aka Maverick Meerkat, which is due in October. According to NW, the tablet and netbook Ubuntus (Ubunti?) will be merged into Ubuntu Light, which is based on Canonical's high-speed, stripped-down Unity interface.
10 Applications You Must Install On Ubuntu Lucid Lynx [Linux]
There are 3 reasons for doing it this way:
- Distro updates sometimes work, sometimes fail and at other times they “sort of” work leaving you with a system that is not as snappy as it should be or has some other trouble which was not there before the upgrade.
- You just need to backup the home folder and you are good to go, even that is not required if you have the home folder on a separate partition.
- Installation takes about 20-30 minutes, all of which you can spend on Facebook/Twitter if you are installing using the Live CD.
This time around Ubuntu 10.04 is touting some great UI and design changes. Moreover, this being an LTS release, there are all the more reasons to go with the fresh install route. So if you decide to do so, come the 29th, here are some of the Ubuntu applications that you might want to install on a fresh Lucid Lynx install.
Ubuntu Restricted Extras
While not strictly an application in the true sense, Ubuntu Restricted Extras takes care of a number of software and codecs that other Ubuntu applications may require and that cannot be shipped with Ubuntu for legal reasons. All you have to do is fire up a terminal and issue the following command
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
This will install Java, Flash, some proprietary fonts and a bunch of codecs, enabling you to view most video files and play your favorite audio formats and a lot more essential software that you may not use directly but is important all the same.
Google Chrome
Yes, Ubuntu ships with Firefox and to some Firefox is good enough, but Google Chrome is definitely the faster of the two and a good choice for an alternate browser if not the primary browser. It is not uncommon to have more than one browser on a computer.
Installing Google Chrome is easy, head on over to http://www.google.gr/chrome, click on the big Get Chrome button, choose the 32-bit or the 64-bit deb package depending upon your computer, when the download completes double click to install Chrome. Google quietly adds its repositories to software sources so that you can get automatic updates.
The GIMP
Ubuntu no longer installs GIMP out of the box. They say the GIMP is aimed at intermediate to advanced users, and not everyone’s cup of tea. While that makes sense, I think it is too useful a software to not have on your computer.
Installation of this Ubuntu application is easy – you can use the new Ubuntu Software Center (Applications > Ubuntu Software Center), search for The GIMP and click install or a quick sudo apt-get install gimp would suffice as well.
If using the Ubuntu Software Center you can also install additional GIMP plugins and brushes while you are at it.
VLC
One of the best media players out there. Not only does it play a variety of file formats you can also do a lot more with it. The this Ubuntu application is available via Ubuntu Software Center.
Checkgmail
Ubuntu 10.04 includes what is called the MeMenu. While it does an excellent job of integrating chat, Twitter, Facebook and other social networks, it is nice to keep tabs with your Gmail account(s) as well.
Sure you can configure evolution to sync with your Gmail account, however if all you need is a notification when a new mail arrives you can try Checkgmail. It supports multiple accounts and Google Apps accounts as well as labels within your Gmail. Available via Ubuntu Software Center or a simplesudo apt-get install checkgmail.
Gnome Do / Launchy
Gnome-do and Launchy are Ubuntu application launchers that can help you start applications without having to find your way around the menus. You hit a hot key, type in the first few characters of the name, hit enter and the application is there. In addition both of these can do additional work like calculations, Twitter updates etc via plugins.
Beagle
Beagle gives you desktop search on Ubuntu. It indexes your files and allows you to search within file contents as well. Beagle is also available in the Ubuntu Software Center. Once installed, give it some time to build up the index, then you can search.
Cheese
Cheese is a software for your webcam. It allows you to use your webcam to record videos and take photos. What makes it interesting are the different types of effects that you can play with while clicking photos. It gives you live previews of the photo with the effect applied. Very cool.
Dock
If you like a little eye candy you should get one of the many docks available for Ubuntu. Docky, which was originally available as a plugin for Gnome-do is our favorite and most feature rich. Other alternatives include AWN dock and Cairo dock.
All of these – Docky, Cairo and AWN are available via the Ubuntu Software Center.
If you have a relatively new computer you can take advantage of the eye-candy Compiz offers. While some of the effects are enabled by default and you can choose to use “extra” effects via System > Preferences > Appearance, you get real control using Compiz Config Settings manager. It is available via the Ubuntu Software Center (search for “ccsm”) or you can do a quick sudo apt-get install ccsm. Once installed you can tweak Compiz to your liking getting all the effects like you want.
There are so many other Ubuntu applications that we can write about. We have tried to include the apps most users would like to have on their computers. You can definitely find tons of software for any niche you are interested in. I for one like to install VIM as soon as I can, while Eclipse, Inkscape, Conduit, Dropbox are some of the other favorite ones. Ubuntu tweak is also a great software that lets you tweak various aspects of Ubuntu.